Post adres: P.O. Box 55, 4300 AB, Zierikzee, the Netherlands

KvK number: 22046882      BTW number: NL 809423200B01

©Copyright BMS Towing BV


BMS Towing BV (uk) BMS Towing BV (nl) Internationale Verhuur van Zeegaande Multi Functionele Sleep- Duw- en Werkboten W. Bouwman Marine Service BV
BMS Towing BV Over Ons Vloot Multi Media Werkzaamheden Contact

Terug

Nieuwbouw Hybride

Multi functionele Duw- sleepboot

“SIL-JESKE-B”


BMS Towing BV heeft opdracht gegeven voor de bouw van de eerste Hybride Multifunctionele Duw- Sleepboot.

Het casco wordt op dit moment verbreed en verder afgebouwd bij Scheepswerf Gebr. Kooiman te Zwijndrecht.

De afmetingen van de “Sil-Jeske- B” worden na de verlenging en verbreding: 23.95 x 8,00 x 2,80 meter met een trekkracht van 24 ton.

De eindgebruiker van deze sleepboot is BMS Seatowage BV. Zowel de voortstuwingsmotoren en generator sets als de elektromotoren / generatoren worden door Koedood toegeleverd.

Een dergelijke hybride sleepboot is naast de gebruikelijke dieselmotoren voor de voortstuwing tevens uitgerust met elektromotoren, welke de schroeven aan kunnen drijven. Deze elektromotoren worden gevoed middels twee diesel generatoren. Tijdens normaal vaarbedrijf, kunnen de elektromotoren tevens functioneren als asgenerator, waardoor het volledige boordnet gevoed kan worden zonder de gebruikelijke separate dieselgenerator set te starten.

De elektrische aandrijving stelt het schip tevens in staat om bij geringe snelheid en stand-by werkzaamheden met een of twee dieselgenerator sets te werken, zonder gebruik van de hoofdmotoren. Dit is naast economisch aantrekkelijk, ook milieutechnisch een aanzienlijke verbetering. Tevens is met deze aandrijving het schip in staat veel nauwkeuriger te manoeuvreren, dan met de conventionele diesel directe voortstuwing het geval is. Hierdoor kan men efficiënter opereren en is de kans op schade geringer.

De opdrachtgever heeft Kooiman gevraagd om naast de volledige afbouw , het reeds bestaande casco aan te passen aan de specifieke wensen van de eindgebruiker. Hiermee wordt een eindproduct gerealiseerd dat volledig klant specifiek is uitgerust en behoort tot de meest vooruitstrevende schepen in deze klasse.


Post adres: P.O. Box 55, 4300 AB, Zierikzee, the Netherlands

KvK number: 22046882      BTW number: NL 809423200B01

©Copyright BMS Towing BV


V

Sil-Jeske-B Algemeen plan 2015.pdf

Details Sil-Jeske-B:

Algemeen plan Sil-Jeske-B:Sil-Jeske-B Algemeen plan 2015.pdf